Hideaway Beach Resort & Spa imenuje Carla Di Nunzija za izvršnega kuharja

Hideaway Beach Resort & Spa je pozdravil kuharja Carla Di Nunzija na položaju izvršnega kuharja v luksuznem letovišču s 5 zvezdicami. Kuhar Carlo, ki izvira iz Torina v Italiji, s seboj prinaša dovršen in impresiven nabor spretnosti ter več kot 32 let izkušenj s hrano, strokovnega znanja in upravljanja.

Njegovo strast do hrane spodbuja dolgoletno prepričanje, da je kuhanje edino delo na svetu, ki pri drugih vzbuja pozitivna čustva. Pravzaprav je to razlog, da je sprva začel nadaljevati kariero v kuhinji: veselje in čustva na obrazih tistih, ki doživljajo njegove kulinarične dogodivščine in se odzivajo na dobro pripravljene jedi, ga ženejo kot kuharja. Priprava dobre hrane osrečuje ljudi – tako preprosto je.

Čeprav ga je chef Carlo sprva navdihnil italijansko nebo, se je v svojem poslanstvu osrečeval ljudi s hrano. Izpopolnil je nova znanja in zbral raznoliko stranko v Švici, Franciji, Romuniji, Egiptu, Angliji in na Portugalskem, preden je končal tukaj na rajskih otokih Maldivov. V času, ko je delal v tujini, je kuhar delal v mednarodnih hotelskih verigah in restavracijah Michelin Star, da bi se izboljšal in razširil svojo mantro, da bi razveselil še tako izbirčne in težko ugajajoče stranke.

Ko ste v Rimu, delajte tako, kot počnejo Rimljani – in prav to kuharski mojster Carlo vadi v času, ko je bil na Maldivih. Da bi to naredil, se neha nehati učiti in raje od lokalnih kuharjev sliši o načinu obrti. V zameno poda svoje znanje za izmenjavo kulinaričnih informacij in kot ekipa za goste ustvari nekaj čudovitih jedi.

Kuhar Carlo je trdno prepričan, da je med italijansko in maldivsko kulinariko veliko podobnosti, ki se zdi, da se najbolj sekajo v obrokih, osredotočenih na morske sadeže. To ne preseneča, če upoštevamo obilico svežega ulova z maldivijskih morij in raznolikost lokalnih materialov, uporabljenih v procesu kuhanja. Raje ima, da ljudje vedo, kaj dobijo, ga pripravijo s čim bolj svežimi sestavinami in nato gledajo, kako odhajajo bolj polni in srečnejši, kot so prispeli. Ta mantra ni le boljša za okolje, ampak je boljša tudi za našo prehrano. S pripravo hrane iz svežih sestavin kuhar upa, da bodo gostje v Hideawayu zares izkusili, kako izjemno hrano lahko okusijo.

Kuhar Carlo je pri Hideawayu že začel deliti kreacije z neštetimi recepti, ki jih dela skupaj s kulinarično ekipo. Kot novi izvršni kuhar letovišča pravi, da si želi s svojimi številnimi kulinaričnimi užitki navdušiti in navdušiti goste letovišča ter okrepiti jedilnico v restavraciji Hideaway.

“Z veseljem sporočamo tudi, da kuhar Carlo na več načinov razvija vrsto jedi na osnovi rib, ki jih bomo dodali našim jedilnikom, tako v mednarodnem smislu, kot tudi v kuhanju nekaterih maldivijskih elementov,” je komentiral letovišče. “Poskrbite, da boste med naslednjim obiskom Maldivov v restavraciji Hideaway Beach Resort & Spa okusili nekaj jedi chefa Carla – še posebej na našem prihajajočem konceptu ribje tržnice: jejte ribe sveže in imejte po svoje!” Kot lokalno podjetje, ki ga upravljajo lastniki in se nahaja na najbolj severni točki Maldivov, in kot eno edinih letovišč z marino je Hideaway tako unikaten kot luksuzen. Nenavadno oblikovan otok (v obliki polmeseca) se nahaja v okolju, kjer je zelo naklonjen ribolovu in kmetovanju, kar letovišču omogoča, da pridobi sveže pridelke (z lastnih vrtov in kmetij na otoku ter povezanih kmetijskih otokov v bližini). najboljše jedi. Tako Hideaway načrtuje sodelovanje s kuharjem Carlom, da bi ustvaril nekaj odličnih kulinaričnih izkušenj in pripeljal goste na potovanje od Kmetije (in oceana) do mize. Tako imajo lahko izvrstno kulinariko, pripravljeno iz svežih pridelkov, da dosežejo cilj kuharja Carla – širjenje veselja in sreče po svetu z dobro hrano.