Bodite tudi vi priča veličini teh nežnih velikanov: morski pes kitovec.

Globoke modre vode, ki obkrožajo tropske rajske otoke na Maldivih, so ponosne, da so dom enega najbolj nežnih in veličastnih bitij, ki prebivajo v globinah prostranega oceana; Kitov morski pes (Rhincodon Typus).

Plavajte, potapljajte skupaj s ponosnim imetnikom naslova največjega morskega psa in največje ribe danes. Ob neštetih priložnostih je obisk kitovega morskega psa dosledno pustil gledalcem vseživljenjske spomine, saj je to ena najbolj osupljivih izkušenj, ki jih lahko doživite na Maldivih.

Maldivi so ena najboljših destinacij za iskanje kitov. Morali boste samo razumeti, kako jih najti. Najljubše mesto kitovega morskega psa je atol Južni Ari, kjer nežne zveri obiskujejo kanal in jih je mogoče opaziti vse leto. Nekateri izmed najboljših otokov za iskanje kitov morskih psov so okoli Dhiguraha, Dhangethija in Maamigilija na atolu Južni Ari.

Kljub veliki velikosti vam nikoli ne bo treba skrbeti, da vas bo kitov morski pes pograbil, saj se hranijo le s planktonom in majhnimi ribami. Če se sprašujete, kako prepoznati kitovega morskega psa, ne skrbite. Njihova velika velikost vam bo pomagala pri prepoznavanju. Bodite pozorni na belo obarvanost teh nežnih velikanov.

Izlete za iskanje kitov morskih psov je mogoče organizirati skoraj kadar koli v tednu, sledenje opazovanjem kitov pa je enostavno dostopno prek lokalne aplikacije Maldivi za raziskave kitov morskih psov Maldivov. Številna otoška letovišča, hoteli in gostišča na lokalnih otokih ponujajo svoje izlete za to razburljivo potovanje.

Zakaj bi čakali, ko lahko rezervirate svoj let na Maldive in se osebno srečate z nežnimi velikani. Nobena druga destinacija vam ne ponuja tako nepozabnega doživetja kot Maldivi. Odpravite se na svojo pustolovščino v slastno biserno verigo Indijskega oceana, Maldive. Kitovi morski psi čakajo.