Penzioni in hoteli se bodo ponovno odprli od 14. decembra naprej!

Po skoraj 9 mesecih bodo od 14. decembra 2020 lahko ponovno odprli tudi penzioni in hoteli na širšem območju lokalnega otoka Male.

Novico je s tvitom razkril minister za turizem Abdulla Mausoom. Turisti pa bodo morali 72 ur pred tem opraviti izhodni test PCR, je potrdil. Minister se je nadalje zahvalil predsedniku Maldivov, častitljivemu Ibrahimu Mohamedu Solihu in ministrstvu za zdravje, in dejal: “Zdaj lahko leto 2021 pozdravimo v slogu.”

Medtem ko so penzioni na drugih območjih lahko odprli od 15. oktobra 2020, so Maldivi odprli meje za vse narodnosti od 15. julija 2020. Vsi obiskovalci dobijo 30-dnevni brezplačni vizum ob prihodu s potrjeno rezervacijo za bivanje v katerem koli registriranem turističnem objektu v državi.

Maldivi so podaljšali tudi “Split Stay” za vse vrste turističnih nastanitvenih zmogljivosti, kar turistom omogoča, da svoje bivanje razdelijo med letovišča, hotele, penzione in žive čolne, s predhodno odobritvijo v skladu s postopkom split-stay in smernicami ministrstva za turizem.

Čeprav ob prihodu ni obvezne karantene ali testiranja, morajo turisti, ki potujejo na Maldive, izpolniti spletni obrazec o zdravstvenem stanju in predložiti negativni rezultat testa PCR, opravljen vsaj 96 ur pred odhodom.

Negativni rezultat testa PCR je treba priložiti med izpolnjevanjem obrazca za zdravstveno izjavo potnikov, ki ga morajo vsi prispeli potniki pred prihodom poslati na spletu prek IMUGA (www.imuga.immigration.gov.mv) (vendar ne več kot 24 ur pred časom prihoda).