HPA smernice pri bivanju turistov na lokalnih otokih

Agencija za zdravstveno varstvo Maldivov je objavila vrsto smernic turistom, ki želijo bivati ​​v gostiščih na lokalnih otokih v državi.

Turisti, ki so bili v celoti cepljeni z dvema odmerkoma cepiva COVID-19, ki ga je odobrila SZO, se bodo lahko prijavili v lokalnih otoških gostiščih, če je od drugega odmerka minilo vsaj 14 dni. Otroci, ki spremljajo takšne goste, vendar so mlajši od odobrene starosti za cepljenje, se bodo lahko tudi prijavili.

Poleg tega morajo turisti, ki se želijo prijaviti v lokalnih otoških gostiščih, predložiti dokazilo o negativnem PCR testu, opravljenem najpozneje 72 ur pred prihodom na Maldive. Gostje morajo ob odjavi iz gostišča opraviti tudi negativni test PCR.

Turisti, ki niso prejeli dveh popolnih odmerkov cepiva COVID-19, ki ga je odobrila SZO, se bodo lahko prijavili v gostiščih na naseljenih otokih na Maldivih, kjer je 60% lokalnega prebivalstva prejelo dva polna odmerka cepiva. Dodatna merila za takšne goste določajo, da je 95% osebja, ki opravlja turistične storitve na otoku, moralo prejeti dva polna odmerka cepiva.

HPA navaja, da mora od dajanja končnega odmerka cepljenja preteči 14 dni, da se lahko šteje za popolno cepljenje.