Maldivi bodo januarja 2022 uvedli turizem tudi po hišah (Homestay Tourism)

Kot je povedal minister za turizem Abdulla Mausoom, nameravajo Maldivi januarja 2022 uvesti turistične kapacitete tudi pri domačih nastanitvah.

Mnogi otoki so pokazali zanimanje za ta koncept in ljudje naj bi bili pripravljeni sprejeti goste v svoje hiše. Ministrstvo za turizem je obiskalo 6 atolov, da bi zbralo potrebne informacije za uvedbo koncepta homestay na Maldivih. Obiskani atoli so bili:

• Meemu,

• Faafu,

• Dhaalu,

• Baa,

• Haa Alif,

• Atol Haa Dhaal.

Po koncu potovanja je minister za turizem Abdulla Mausoom izjavil, da želijo prebivalci teh otokov čim prej uresničiti koncept bivanja na domu. Zato se Maldivi pripravljajo na začetek tega koncepta 1. januarja 2022 in ta koncept bo prvič predstavljen v otoku Dhiggaru na atolu Meemu. Glavni razlog za to je, ker na otoku trenutno ni gostišč ali kakršne koli oblike turizma.

Ljudje so zainteresirani za začetek lokalnega turizma na otokih in konkurenca med otoki je velika.

Ker je ministrstvo za turizem dobivalo zahteve za začetek bivanja na otokih, je zagotovilo, da bodo potrebni ukrepi za izvajanje tega koncepta zaključeni pred januarjem 2022.

Ministrstvo za turizem si trenutno prizadeva za uvedbo potrebnih sprememb zakona, da bi zagotovil nastanitev v družini, zakoni in drugi predpisi pa so v pripravi. Ministrstvo jamči, da bodo ti zakoni in predpisi v zvezi z nastanitev na domu nastali pred 1. januarjem 2022. Ti zakoni bodo sprejeti z razpravo zainteresiranih strani v tej panogi in na njihove predloge. Ministrstvo za turizem je tudi navedlo, da bo med prvimi otoki, ki bodo začeli s konceptom domačije, Maduvvari, 50 sob pa bo uvedenih, ko bo otok prvič začel bivati.