Najboljša mesta za surfanje na Maldivih

Maldivi poleg peščeno belih plaž ponujajo tudi destinacijame za deskanje. Drobna otoška država s popolnim toplim vremenom skupaj z nekaterimi najboljšimi plažami za surfanje na planetu privabi deskarje z vsega sveta.

Za surfanje na Maldivih je značilna velika raznolikost grebenov, od težkih zidov do dolgih voženj. Sezona deskanja na Maldivih je odvisna od sezonskih monsunov. Sezona surfanja se začne konec februarja in traja do sredine novembra, najboljši valovi pa prihajajo od marca do aprila. Valovi so v povprečju 1m in lahko dosežejo višino do 4 metrov v največji sezoni deskanja.

Iščete najboljša mesta za surfanje na Maldivih. Tu je 10 najboljših spotov;

Jailbreak

Jailbreak, ki se nahaja na otoku Himmafushi na atolu Male, po mnenju mnogih deskarjev najhitrejši val, ki ga najdemo kjer koli na Maldivih, in ga pogosto opisujejo kot popolnost.

Cokes

Cokes break je poimenovan po tovarni “Coke” na otoku Thulusdhoo, ki se nahaja na atolu Male, kjer ima sedež. “Cokes” je vse o barrel-ih. Le redki bi trdili, da je ta trdi votli desničar ocenjen kot eden izmed najsvetlejših brskalnih kamnov na Maldivih.

Chickens

Najsevernejši atol Malé, kjer valovi štartajo pri 1 metru pa do več kot 3 metrov. Spot je dobil ime po divjih piščancih, ki se sprehajajo po otoku, kjer se valovi lomijo.

Yin yang

To je najbolj dosleden val na atolu Laamu. Najbolje deluje pri močnem nabrekanju vetra jugovzhoda. Za luksuzne popotnike, ki radi tudi jahajo na valovih, se ta kraj za surfanje loči od osupljivega letovišča Six Senses Laamu.

Five island/Gani point

Še ena desničarska točka za surfanje, zaščitena pred jugo-jugozahodnimi vetrovi. Je votel val, ki se močno razbije na plitvem grebenu in ga je bolje surfati ob plimi. To je val, ki obvlada največje otekline ob vseh plimovanjih.

The LUX* break

LUX* Najbolj varovana skrivnost atola North Malé je njegov lasten sezonski poletni val: The LUX* Break. Nahaja se le pet minut vožnje z vodnim skuterjem stran od letovišča in ponuja idealne pogoje za začetnike – ima nežne valove in se giblje med 1 in 2 metra.

Lohis

Lohis se nahaja v letovišču Hudhuranfushi. Lohis pride na vrsto, ko so otekline večje, povezujejo njegova dva odseka za skoraj smešno dolge vožnje. Levičar Lohis ali Lohifushi je še ena točka surfanja svetlih zvezd Malega atola. Ta surf spot je nekaj let vodil prizorišče deske za dogodek WQS O’Neill Deep Blue.

Honkeys

Honkeys je leva stran otoka Thamburudhoo z dvojnimi krili, ki je znana po dolgi vožnji. Honkys je lahko zabaven in zato priljubljen pri vseh, a ima tudi izzive za tiste, ki potrebujejo malo več.

Pasta Point

Pasta Point se nahaja v letovišču Cinnamon Dhonveli, enem najbolj ekskluzivnih letovišč za surfanje na Maldivih. Znan je po svoji doslednosti pri razbijanju popolnoma oblikovanih levičarjev, kar pomeni, da ga boste pogosto slišali kot valovni stroj.

Sultans

Desničar Sultans je surf-strasten rad iz več razlogov. Eden glavnih je ta, da je dobro znan kot “uporabniku prijazen”, ker je v nasprotju z drugimi kolegi na Malem Atolu lahko lažja alternativa manj izkušenim deskarjem, ki se želijo vtakniti v barrel ali dva, ne da bi se morali preveč truditi.