Visit Maldives sodeluje s Qatar Airways za povečanje prihodov turistov na Maldive

Družba za trženje in odnose z javnostmi na Maldivih (MMPRC / Visit Maldives) in družba Qatar Airways sta podpisala memorandum o soglasju za povečanje letalskega prometa na Maldivih, kar bo pomembno prispevalo k turističnemu sektorju države.

V imenu korporacije je podpisal glavni izvršni direktor in generalni direktor MMPRC Thoyyib Mohamed, v imenu letalske družbe Qatar Airways pa glavni komercialni direktor Thierry Antinori.

V skladu z memorandumom o soglasju, ki je bil podpisan na katarski stojnici na tekočem sejmu Arabian Travel Market 2022 v svetovnem trgovinskem centru v Dubaju, bosta oba partnerja začela izvajati skupne promocijske in tržne dejavnosti na ključnih opredeljenih trgih.

sejem moji maldivi

Med pobudami so tudi uvedba skupnih kampanj B2B in B2C, organizacija spoznavnih obiskov za potovalne partnerje in medijske vplivneže ter sodelovanje s trgovinskimi partnerji. V memorandumu o soglasju je tudi navedeno, da bosta obe strani analizirali in prispevali k prihodnjim načrtom za izvajanje pobud na ciljnih trgih za promocijo Maldivov kot počitniške destinacije.

Thoyyib je že prej razpravljal o pomenu letalstva v turistični industriji, zlasti na Maldivih. Thoyyib je med panelno razpravo na 9. arabskem letalskem vrhu v Dubaju v začetku leta izjavil, da bi morali turistična in letalska industrija sodelovati pri odpravljanju ovir. Omenil je tudi, kako ključen je Bližnji vzhod za Maldive kot rastoči izvorni trg in pomembno središče za veliko število turistov.